30,mart , 2023

  Šešelj odbio saslušanje zbog Vjerice Radete

  Slične objave

  Podeli

  Predsednik SRS Vojislav Šešelj odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu, jer, kako je rekao, njegovoj pravnoj savetnici Vjerici Radeti nisu dozvolili da uđe s njim.

  Šešelj je po izlasku iz zgrade suda kazao da nije pristao da bude saslušan, jer su mu rekli da Radeta ne može da uđe s njim, već posle njega, i da im je poruku preneo stražar, preneo je Tanjug.

  „Bez pravnog savetnika Vjerice Radete neću da budem saslušavan”, rekao je Šešelj.

  On je kazao da „postoji dokument od našeg tužilaštva da se dozvoljava ulazak Vjerici Radeti i advokatu”.

  Šešelj je bio pozvan na saslušanje pošto, kako je rekao, Tribunal u Hagu hoće ponovo da mu sudi i to zbog njegovih knjiga.

  „Odlučio sam da sve haške dokumente iz mojih predmeta objavim, već sam objavio oko 50 knjiga dokumenata”, kazao je Šešelj je ispred Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu pre saslušanja.

  Šešelj je naveo da je, što se njega tiče, suđenje u Hagu pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtev za reviziju.

  Kazao je da neće dozvoliti da mu se plene knjige.

  Mehanizam Haškog tribunala trebalo je da sasluša danas u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu Šešelja zbog „kršenja pravilnika tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije”.