8,februar , 2023

  Belivuk i Miljković video-linkom o ubistvu Kapetana u Crnoj Gori

  Slične objave

  Podeli

  PODGORICA – U podgoričkom Višem sudu za sutra je zakazana kontrola optužnice povodom ubistva Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana “škaljarskog klana”, a plan je da se putem video-linka u sudnicu uključi i jedan od optuženih Veljko Belivuk i Marko Miljković, piše portal podgoričkog Dana.

  Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

  Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika “kavačkog klana” da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

  Prema navodiam SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

  “Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze ”štekovi” sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali”, navodi se u optužnici.

  Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

  Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu i vezali je električnim produžnim kablom oko vrata”.

  Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta, ukopano na vrhu Babina glava, na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.