7,decembar , 2022

  Ko je glasao za rezoluciju Velike Britanije nije prijatelj Srbije

  Slične objave

  Podeli

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da „onaj ko je glasao za to da Srbija podrži rezoluciju Velike Britanije po kojoj su Srbi genocidan narod nije prijatelj Srbije”.

  „Sergej Lavrov jeste prijatelj Srbije sigurno mnogo više nego oni koji traže da priznamo lažnu državu Kosovo ili oni koji misle da je naš interes da uvedemo sankcije Rusiji, ostanemo bez gasa, ali i bez najdoslednijeg prijatelja u međunarodnoj zajednici”, naveo je Vulin u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

  „Onaj ili da budem rodno ravnopravan, ona, koja je glasala za to da Srbija podrži rezoluciju Velike Britanije po kojoj su Srbi genocidan narod odgovoran za masovne likvidacije i još masovnija silovanja, teško da je i sama prijatelj Srbije, a još teže ume da objasni ko su prijatelji Srbije”, saopštio je Vulin.

  On je kazao da Lavrov „ne tera Srbiju na bilo šta, poštuje svaku reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, visoko ceni našu neutralnost i razume našu poziciju i po pitanju sukoba u Ukrajini i po pitanju poštovanja međunarodnog prava i nikada nije pokušao da našu politiku usmeri ili promeni, što se za prijatelje gospođe Mihajlović ne bi moglo reći”.

  Vulin je odgovorio na navode ministarke Mihajlović u kojima je, kako prenosi MUP, istakla da ministar spoljnih poslova Rusije Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te da Lavrov koji govori o prijateljstvu dve države pokazuje suprotno, prenosi Tanjug.