7,decembar , 2022

  Završićemo autobusku stanicu za nekoliko meseci

  Slične objave

  Podeli

  Beogradska autobuska stanica prihvatila je naš sporazumni raskid ugovora, mi ćemo da je preuzmemo i završimo za par meseci jer mislimo da je to interes svih Beograđana, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

  On je precizirao da prihvatanje sporazumnog raskida ugovora znači da će im Grad isplatiti sav novac koji su oni uložili u protekle četiri i po godine iako i njihovom krivicom ona nije završena nakon što je Grad dao zemlju i uradio pristupne saobraćajnice.

  Kako je naveo za B92, reč je o 700 zaposlenih o kojima njihovo rukovodstvo treba da vodi računa.

  „Ja tim zaposlenima, koji su mene napali kada sam rekao da će se taj ugovor raskinuti, kažem da razmisle ko su njihovi rukovodioci, kako vode firmu i zašto su došli u situaciju da posle četiri i po godine nisu u stanju da sprovedu nešto za šta im je dat novac. Mi sada dajemo dodatne pare jer mislimo da je interes Beograđana da dobiju autobusku stanicu što pre, ali isto tako jer želimo da pokažemo brigu o 700 zaposlenih koji tamo rade”, kazao je Šapić, prenosi Tanjug.

  Upozorio je, međutim, da nakon toga sva odgovornost za dalji rad preduzeća ide na većinske vlasnike i rukovodstvo, a ne na nekog drugog, što veruje da radnici koji tamo rade razumeju.

  „Mi ćemo da završimo Beogradsku autobusku stanicu za nekoliko meseci i naći ćemo operatera koji će njom da rukovodi”, rekao je gradonačelnik.

  Šapić je rekao i da je preuzeo funkciju gradonačelnika u veoma teškom trenutku, jer je pitanje energenata sada najvažnije za sve države u svetu te da je priprema za zimu prioritet svih prioriteta.

  „Mi moramo da radimo rebalans budžeta u avgustu jer sve što je planirano prošle godine danas višestruko skuplje. Izaći ćemo u septembru sa planom stabilizacije čitavog gradskog sistema, sada radimo skrining svih javnih preduzeća jer je bilo i loših procena i neodgovornog ponašanja”, rekao je prvi čovek Beograda.

  Dodao je da ima stvari od kojih se neće odustati kao što su metro, izgradnja velikih bulevara, saobraćajnica, kanalizacije, prečišćivača otpadnih voda, mostova.

  Od nekih će se stvar odustati, jer su, kaže, nekorisni u ovom trenutku.

  „Ja doživljavam Beograd kao svoju kuću, tako sam doživljavao i Novi Beograd. I tako ću voditi Beograd jer ono što je vaše to čuvate i vodite računa da ostavite u nasleđe u boljem stanju nego što ste ga zatekli”, rekao je Šapić i najavio za jesen uvođenje jedinstvenog broja na koji će građani moći da se javljaju i dobiju sve informacije koje ih interesuju.

  Ideja mu je, kaže, i da napravi sistem gradskih kuća, po jednu za svaku opštinu, gde će Beograđani moći da dođu i vide koje sve benefite im je Grad obezbedio.

  „Kroz beogradsku karticu oni će moći da dobijaju besplatne bazene, kurseve jezika, škole plivanja i to će za jednu prosečnu porodicu biti velika ušteda, moći će godišnje da uštede više hiljada evra”, najavio je gradonačelnik.

  Kazao je i da je povodom nedavne havarije sa vodovodnim cevima pozvao na odgovornost ljude u komunalnim preduzećima koji nisu uradili kompletnu rekonstrukciju ulica, dodajući da je naložio izvođačima i svim komunalnim preduzećima da kada se bude radila bilo koja ulica u Beogradu dođu i pogledaju sve od vodovodnih i kanalizacionih instalacija do električnih kablova i kao dokaz prilože da li je potrebno nešto uraditi, a kako bi se kasnije znalo ko je odgovoran za sve što nije urađeno ukoliko ponovo dođe do havarije.

  „Garantujem Beograđanima da se rekonstruisane ulice više neće ponovo dizati i da ćemo izvući pouke, loše stvari ćemo popraviti, a dobre nastaviti da sprovodimo”, poručio je Šapić.

  Poručio je i da će Grad učiniti sve da javni prevoz bude funkcionalniji, a autobusi noviji. Podići će se kvalitet javnog prevoza što znači da će svaki autobus imati klimu, grejanje i biti čist.

  Gradonačelnik je rekao da je Beograd danas sasvim drugačiji grad nego pre osam godina i da je postao prava evropska metropola.

  „Beograd je ozbiljna turistička destinacija, ima mnogo potencijala i na tome ćemo nastaviti da radimo i unapređujemo”, zaključio je gradonačelnik.