7,decembar , 2022

  Praznina doma mog

  Slične objave

  Podeli

  Dani sa koronom su dani puni bola i tuge za one koji gledaju svoje najblize, roditelje ,bake ,deke kako NESTAJU, neki zauvek , neki na samo neko vreme dok traje njihova hospitalizacija. I ti dani koje oni provode u bolnicama su puni neizvesnosti jer svako od njih vrlo lkako ima jos neku bolest koja im ugrozava zivot i nikad se ne zna hoce li se vratiti svojim domovima.

  20.1.2022. na dan nase slave Sveti Jovan sam dobio prve simptome korone. Dva dana nakon mene iste simptome je dobila supruga( ja sam pozitivan, supruga nije???) u sledeca 4 dana i otac sa majkom. Dali su ti testovi uopste odgovarajuci i ispravni kad dve osobe sa potpuno istim simptomima se testiraju gde jedan je pozitivan a drugi negativan? Posto su kovid ambulante preobukirane pacijentima sa simptomima tkz.OMIKRON soja a isto lekari opste prakse preobukirani NE ZNANJEM kako se korona leci, potrazili smo pomoc lekara u privatnim klinikama. Ako nista drugo barem se necekaju visesatni redovi za pregled. Otac i majka su pored prepisanih terapija dobili obostranu upalu pluca i sad su oboje u kovid bolnicama.

  Zasto se to sve desava? Da li je to stvarno zbog neznanja kako treba pacijente leciti sa simptomima korone ili…? Lekari opste prakse ni jednom od mojih roditelja nisu u prvoj fazi lecenja dali upute za pregled,analizu krvni niti uput za rentgen pluca. Dobili su neke antibiotike umesto antivirusne terapije, neke vitamine koje su opet morali sami da finansiraju i ako su celog svog radnog veka placali ovoj drzavi zdravstveno i socijalno osiguranje.
  U privatnoj labaratoriji su odradjeni pregledi krvi gde je bilo ustanovljeno da im je krvna slika katastrofalna. Lekari opste prakse nece da izdaju ni potvrdu o tome da je pacijent pozitivan na koronu. Lekari opste prakse ,barem u domu zdravlja su u totalnoj destrukciji. Bezobrazluk i totalni amaterizam pri pregledu i prijemu pacijenata a verujem da to nije oojedinjeli slucaj u Strbiji. Sramota da lekari opste prakse ostavljaju celo lecenje pacijenata na kovid bolnicama. Nije moguce da svaki pacijent reaguje na istu listu medikamenta za lecenje kovida jer neko od njih moze imati neku od pridruzenih bolesti.
  Za ovih 14.dana sam shvatio da ljudi u Srbiji ne umiru zato sto su prvobitno bolesni ali zato sto lekari opstih praksi kasne sa adekvatnin lecenjem i trazenjem analiza krvi i snimanja pluca pacijenata sa simptomima korona virusa.

  Cast i postovanje onim lekarima,doktorima,laborantima i svim ostalim medicinskim radnicima koji se bore za svakog pacijenta podjednako bez obzira na njegovo zdravstveno stanje i broj godina.